שמירת נגיעה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/06/16 01:21 יד בסיון התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב רציתי להתייעץ בנוגע לשמירת נגיעה ישלי מישהי כבר למעלה משנה ולאחרונה התחלנו להתחזק ולשמוע שיעורים ואנחנו שומרים נגיעה אנחנו מתכננים להתחתן בשנה הקרובה אבל בקשר למהלך השנה הזה אנחנו לא יודעים מה לעשות אנחנו רוצים להתחזק ולשמור נגיעה ולהפרד זה דבר מאוד קשה ובמיוחד שאנחנו מתכוונים להתחתן בשנה הקרובה מה עלינו לעשות ??

תשובה

שלום
אשריכם על התחזקותכם.
אכן זה מאוד קשה להישמר מנגיעה כאשר יש קשר נפשי קרוב, ובמיוחד אחרי שמחליטים להתחתן.
מצד שני, מלבד שהדבר פשוט אסור באיסור חמור, אין לשער את משמעות המגע שבין בני זוג בטהרה לאחר ששמרו על עצמם ממגע אסור. חבל לוותר על כך.
באופן מעשי, במקביל להתחזקות הכללית ובאופן ספציפי בנושא הזה בשמיעת שיעורים ובלימוד, צריך לשים גדרים מעשיים, כלומר, לא לדחות את החתונה יתר על המידה, למעט יחסית בכמות הפגישות, וגם בפגישות להשתדל מאוד לא להימצא לבד, אלא במקומות שיש עוד אנשים.
כמובן, שגם להתפלל לה' בכל לב שיעזור לכם לשמור על טהרתכם ועל טהרת הקשר ביניכם, בכדי שתוכלו לבנות בע"ה במהרה בית נאמן בישראל.
כל טוב