שמירת נגיעה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/08/09 01:43 כח באב התשסט

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני וחברתי מתחזקים מזה זמן מה ולאחרונה נתקלנו בענין שמירת הנגיעה. חשוהב לציין כי נושא זה קשה עלינו מאוד. אני מעוניין לדעת האם יש אפשרות לכל הפחות להחזיק יד ביד? לא יותר מזה וודאי שלא מגע מיני. תודה רבה על היחס וההקשבה.

ארז.

תשובה

שלום וברכה!
איסור נגיעה בערוה הוא מהתורה, כפי שפסק הרמב"ם (הלכות איסורי ביאה פרק כ"א הלכה א').
אף חז"ל הורונו שאין אפוטרופוס לעריות.
כללו של דבר, אין אפשרות לך ולחברתך להחזיק ידים, אך יש לכם אפשרות להמשיך ולהתחזק בקדושה ובטהרה, כפי שכבר התחלתם בזמן האחרון.
יישר כח על הנכונות לקבל עליכם עול מצוות, גם כשאלו קשות לכם!

בברכה,

עוזיאל אליהו