שמירת נגיעה לקטנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/01/13 23:35 ה בשבט התשעג

שאלה

אני מאוד משתדלת לשמור נגיעה, אבל מאוד קשה לי בעיקר עם ילדים שעברו בר-מצווה (או קרובים לגיל) אבל הם עדיין ילדים לכל דבר.

כמובן שבילדים כאלה מדובר בכיפים, "צ'אפחות" וכד' ולא מעבר.

מה לעשות במקרים כאלה? זה מאוד לא טוב? איך זה משפיע עליי ועליהם?

מאיזה גיל צריך להתחיל להקפיד על שמירת נגיעה?

תודה רבה.

תשובה

שלום לך!

צריך לשמור על נגיעה מגיל 9 בבנים.

תסבירי להם בעדינות אך בתקיפות שלא מתאים לך שיגעו בך, שיש לך בעיה הלכתית עם זה, ותבקשו מהם לכבד את הדרישות שלך. אם גם אחרי שדיברת איתם הם מצפצפים עליך ונוגעים בך שלא ברצונך (מה לעשות, ילדים...) - אין העבירה עליך אלא עליהם (חוץ מזה שאחרי שהסברת להם יש להם בזה גם איסור בין אדם לחבירו של ציעור).

איסור נגיעה הוא מפני שלא מתאים שיהיה בין גברים לנשים קרבה, ונגיעה היא דבר מקרב. לכן, בנגיעה שבאה לאדם בעל כורחו (צפיפות באוטובוס, ילדים שמנסים לעצבן וכדו') למרות חוסר הנעימות, אין למי שנגעו בו איסור.

שנזכה שיתקיים בנו הפסוק "וזרקתי עליכם מים טהורים"!