שמירת נגיעה ושמירת העיניים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/04/11 15:35 כח באדר ב'

שאלה

שלום רב כבוד הרב רציתי לשמח אותך ולספר לך שעכשיו אני גולש בצורה בטוחה כי התקינו לי בחדי שמיים תוכנה שחוסמת פורנוגרפיה ומאז אני מרגש מאושר יותר ואני רוצה לשאול אותך משהו שדי מפריע לי לגביי שמירת העיינים

אני נוטה להתסכל על נשים ברחוב וזה די מפריע לי מה לעשות איך להתחזק בשמירת עינים ברחוב

ודבר נוסף אני די נמשך לנשים שמעשנות וראיית היום בחורהמ עשנת והיא הייתה נאה והיא עלתה לאוטבוס שאני עליתי עליו ודי הסתכלתי עליה וזה מפריע לי כי אני מרגיש מלוכלך שאני עושה אתזה בכל זאת היא אשת אישה ו גם זה לא צנוע ולא מוסרי להסתכל ולהתבונן על אישה אז איך להיפטרמהמשיכה לנשים מעשנות

וגם שאלה על שמירת נגיעה איך אני מתחיל שמירת נגיעה אני בדרך כלל ננותן חיבוק ונשיקה לאישתו של דוד שלי ולשאר קרובות משפחה וזה די מפריע לי שאני כמו בהמה ממש כמו בהמה ישר רואה שאחרים עושים זאת חייב לעשות גם איך לשלוט בזה ואני לא תמדי נותן חיבוק ונשיקה איך להיפטר מההרגל המגונה הזה וגם לדעתי זה יותר כבוד לאישה אם לא י קופציםפ עליה ומחבקים ומנשקים אוה בלי קשר אם היא נשואה או לא

תשובה

ב"ה,

ישר כח על הסינון,

לגבי הנטיה להסתכל על נשים, זו תכונה ידועה, וצריך להתאמץ לא להסתכל על מנת להנות,
חשוב ללמוד את ההלכות ולחזור עליהם, עיין קצור שולחן ערוך סימן קנב סעיפים ח-יד.

ככל שתתרגל לא להסתכל כך הצורך להסתכל ילך וירד,

ותוכל להנות מהרבה דברים אחרים.

גם קרובות משפחה צריך להתרגל לא לחבק ולנשק, אתה לא פחות מחבד אותן בכך,
זה מנהג לא טוב שצריך להגמל ממנו.

בהצלחה,

דני ארגמן