שמירת נגיעה וצניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/08/10 22:33 ח באלול התשע

שאלה

שלום וברכה!

1.לפני שנה בן הושיט לי יד לכיף, והתביישתי לא לתת לו. מאז אני ממש מתחרטת על זה, וכל הזמן יש לי רגשות אשם. (אני לא בקשר עם בנים בכלל- זה היה ממש מקרי. אין לי שום דרך לדבר איתו.)

מה לעשות? איך לכפר?

2. האם אני צריכה להסתובב בצניעות ליד אבא שלי ואחים שלי? (חולצה שעוברת את המרפק, חצאית שעוברת את הברך) או אני יכולה להסתובב לידם במכנסיים וחולצה קצרה? (אני לא מסתובבת כך אף פעם. השאלה היא אם בבית מותר)

אשמח אם הרב יענה לי בהקדם האפשרי!

בתודה,

איילת

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. על כל החטאים התשובה מכפרת.
התשובה היא:
א. הכרה בחטא (יש לך כבר הכרה בחטא).
ב. חרטה - להצטער על מה שעשית (גם על זה את מעידה בשאלה שלך)
ג. קבלה לעתיד - להבטיח שלא תחזרי לחטא הזה.

2. צריך לשמור על צניעות באותה מידה בפני כל גבר, גם אם הוא אח או אבא.