שמירת נגיעה ולחיצת יד לבחורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/11/10 20:11 כ בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב יש לי כמה שאלות שהייתי שמח אם תענה לי אליהם כי אני לא מוצא תשובה עליהם הרבה זמן:

1. הייתי רוצה לדעת את סיבת שמירת הנגיעה מה הסיבה ששומרים???

2. האם מותר לנגוע לא בחיבה כלומר נגיד כיף או לחיצת יד??

3. אם בת רוצה להביא לך כיף או טפיחה או משהו דומה ואם לא תשתף פעולה היא עלולה להעלב מה עושים במצב כזה??

תשובה

ב"ה

שלום.

נכתבו על זה הרבה תשובות כאן לכן אני עונה לך בקיצור .
1)הסיבה היא שהשם אמר "ואל אישה בנידת טומאתה לא תקרב ..."והרמב"ם פוסק שזה איסור דאורייתא. ויש עוד סיבות.
2)אם מדובר על נגיעה בזמן של סיוע בהצלת נפשות או מטביעה וכדומה אז הנגיעה הזו לא רק שהיא לא עבירה אלא היא מצווה ולא רק מצווה אחת אלא כמה וכמה מצוות.

3)תסביר לה שזה אסור. ואדרבא מדרך נימוסי בני האדם זה לכבד את הרצון של האחר ושל השונה . אז מה הבעיה בדיוק?

[אתה יכולה לקוד קידה קלה ולומר שלום בנועם ובנעימות ובחיוך.. ]

כי יש עוד דרכים לומר שלום .
והכל עיניין של הרגל.והרגל נעשה לטבע. ואז באופן טבעי יבינו שזה טבעי ביותר לומר שלום נאה ומכובד בלי ידיים.

אנא עיין ב:(למה אסור ללחוץ יד)
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15262
עיין נא ב :
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15820

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13247

אם את תעמוד על שלך פעם פעמיים יעריכו אותך ויכבדו את רצונך.כי אתה הולך עם האמת.
דע לך כי אם אתה תשדר שזה לא מפריע לך ואדרבא אתה מעוניין אז זה יקרה שוב.
ואם תשדר שאתה לא מעוניין מפני שאסור אז זה לא יקרה.
נראה לי שכדאי לך לנקוט בכמה פעולות בכדי להביא לתיקון המצב.
- אתה צריך לקבל החלטה אישית שאתה לא נוגע בנשים ויהי מה. ואם נקלעת למצב בו מורה או בת מושיטה לך את ידה ללחיצת שלום. אז תקוד קידה קלה ותנוד בראשך ותאמר בנעימות ובנימוס ובחיוך רחב "שלום ובוקר טוב" .
אין שום סיבה שבעולם שהיא תעלב !(וגם לא שאתה תעלב כי היא כנראה עושה זאת בתום לבב) כי אתה התנהגת בנימוס והיית אדיב ומתחשב וגם אם היא תעלב קלות אתה יכול להתנצל ולהסביר שאסור מבחינת ההלכה .
ואם היא לא מבינה הלכה זו היא יכולה לשאול בשו"ת .
ותדע שאם אתה תהייה אמיתי ונחוש אז מהר מאוד יקלטו את העיניין הזה ובעיקר מאוד יעריכו את האופי החזק שלך ואת עוצמתך הרוחנית.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.