שמירת חלב אחרי בשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/12 22:54 ז בתשרי התשעג

שאלה

שלום רב,

אני בא מבית מסורתי-חילוני במקור, שם שמרנו כשרות יחד עם נסיעות בשבת, ועוד..שמירת הזמן ממאכלי עוף לחלב היתה נהוגה 3 שעות, וממאכלי בשר לחלב- 6 שעות. עם הזמן, אמונתו של אבי היקר נחלשה, והוא מזמן כבר לא שומר את הזמנים הללו. הוא גם אוכל בשר לא כשר והפסיק לשמור את צום כיפור.אני מנגד, נישאתי לאשה דתיה ומתקרב לדת יותר ויותר.

שאלתי היא- אני ממש מתקשה בשמירת 6 השעות שבין בשר לחלב. שאלתי ואמרו לי שזה עפי מנהגי הבית. עוד אמרו לי, כל מיני, שצריך לעשות הדרת נדרים.האם תפילת 'כל נדרי' היא הזדמנות שאוכל לנצל..?

אשמח לדעת מה לעשות.

אני מעונין לשמור 3 שעות לכל המאכלים.

תודה רבה מראש!

מקרב לב.

חתימה טובה ושנה טובה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בענין שמירה בין בשר וחלב - אין מקום להפריד בין עוף ובין בשר.
השאלה היא לאיזו עדה אבא שלך משתייך.
חלק מהאשכנזים שמרו 3 שעות - לכן אם אבא שלך מעדות אשכנז אפשר לשמור 3 שעות.
הספרדים כולם שומרים (גם בקר וגם עוף) 6 שעות. אפשר להקל על 5 שעות ועוד כמה דקות.
עיין בהרחבה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3681507,00.html

לתפילת כל נדרי אין ערך של התרת נדרים. תתיעץ עם רב שאתה מכיר והוא יערוך לך התרת נדרים.

שנה טובה.