שמירת העיניים לבנות.

חדשות כיפה הרב חיים נבון 22/10/07 23:35 י בחשון התשסח

שאלה

חברה שלי בקשה לשאול:

האם בנות צריכות לשמור את העיינים באותה מידה של בנים? אם לא- עד כמה הן צריכות לשמור? זאת אומרת, האם לבנות מותר לראות בנות לא צנועות? בסרטים? בסתם תמונות? האם זה בכלל ראוי שבת תצנזר תמונות לא צנועות?? זה הורס את הנפש..לא?

תודה מראש, בשמי ובשם חברה שלי...

תשובה

שלום וטוב.
לבת אין איסור להיות במחיצת בנות אשר לבושות שלא בצניעות. לכן גם הבנות הדתיות ביותר הולכות לים נפרד, אף שיש שם בנות בלבוש לא צנוע.
אך אסור גם לבת להתבונן בתמונות וכו´ שכל מטרתן גירוי היצרים, גם אם מופיעות שם בנות בלבד.