שמירת החג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/09/12 11:40 כג באלול התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשבוע האחרון אני נקרעת בין שני עולמות לקראת החג, אני בשנה האחרונה מתחזקת ושומרת שבת יותר מאשר בעבר.. המשפחה שלי גם כן מחוברת לדת אבל במגבלות האפשר ועד למידה מסוימת השנה אנחנו עושים את החג אצל דודה באיזור מודיעין ואנחנו גרים במרכז החג הוא שלושה ימי שמירה כמו שבת ואני לא אוכל להישאר שם בשמירה מוחלטת גם בגלל הניתוק מהמשפחה וגם בגלל מצברוח וקושי פיזי להישאר שם ,אני לא רוצה לצער את המשפחה שלי ולהישאר בבית ומצד שני אני לא רוצה לחלל את החג ולהישאר עם רגשי אשם וגם לבד.. אני לא מצליחה להגיע להחלטה וההורים שלי ייאמר לזכותם שהם עושים הכל כדי שיהיה לי טוב עם ההחלטות שלי ורק מחוסר ברירה השנה אנחנו נוסעים לשם כי אין באפשרותנו לארך השנה.. אשמח להכוונה ועזרה כי אני מאוד מבולבלת ולחוצה.

תודה ושבוע טוב ומודה על הכל (:

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את נשמעת מתוחה ולחוצה, זו הבעיה האמיתית שלך.
עכשיו את יכולה להרגע - החג הוא יומיים ולא שלשה: בימים שני ושלישי.
אני מקוה שלאור זאת את כבר מרגישה רווחה ושלוה.

שנה טובה!