שמירת הברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/10 09:30 כא באב התשע

שאלה

כבוד הרב שלום השאלה שלי מה אני צריך לעשות עם פגמתי מספר פעמיים בשמירת הברית והוצאת זרע לבטלה ועשיתי בשוגג?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין הוצאת זרע לבטלה בשוגג.

אבל כולנו יודעים ששמירת הברית היא קשה מאוד במיוחד בימינו.
לכן מה שאתה צריך לעשות זה לאסוף כמה שיותר כוחות כדי להצליח לשמור - ובכל יום שאתה ממשיך לשמור לתת לעצמך 'ישר כוח' ענק על גודל הכוחות שלך ודבקות האמונה.

גם אם חלילה תשוב ותכשל, תדע שאתה יכול להאמין בעצמך ויש לך כוחות להתגבר ולשמור. כך תנהג עד שתתחתן ויהיה לך יותר קל לשמור את הברית - למרות שגם לאחר החתונה צריך הרבה כוח לשם כך.

בהצלחה!