שמירה על שם נעורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/05/05 21:09 יד באייר התשסה

שאלה

שלום, ברצוני לשמור על שם נעורי ולהוסיף את שם המשפחה של בעלי לעתיד.

האם דבר זה מקובל?

איזה שם נהוג לכתוב קודם? את שם נעוריי או את שם הבעל ומדוע?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
שאלה זו אינה שאלה דווקא לרב.
מותר להותיר את שם הנעורים, ומצינו אף אמוראים ששמרו שמות שונים - של אמם וכדו' - מסיבות שונות.
זה לא כל כך נהוג, שכן ההלכה רואה את המשפחה כאחת, ואת האישה מצטרפת למשפחת הבעל. ברם, הדבר מותר, ומותר גם לעשות זאת באיזו צורה שרוצים, לגבי שם של מי קודם. נדמה לי שנהוג שכותבים קודם את שם הבעל ולאחר מכן את שם הנעורים, אולם כאמור זה לא עניין הלכתי.

כל טוב