שמיעת שירים של זמרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/10 02:43 יא בתשרי התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב.

רציתי לשאול אם מותר לשמוע שירים של זמרים שמרקים מעורב.

לאחרונה הרבה אמנון יצחק פרסם הרצאה שלו,אני אישית לא ראיתי את ההרצאה אבל ממה שאמרו לי זה שהוא חתר לזה שאסור לשמוע שירים של זמרים שמרקידים מעורב כי הם מחטיאים את הרבים.

הבעיה היא שבהרצאנ הוא הביא שורה של זמרים כמו ציון גולן, וגם זמרים חרדים כמו שוואקי.

רציתי לדעת אם כתוב בהלכה את זה? או שזה רק חומרה?

ומה עלי לעשות? לא ללכת לחתונות שמשמיעים שירים שלהם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בעניין זה כמו באלפי ענינים אחרים יש מחלוקות בין רבנים. יש מחמירים ויש מקילים. כך תמצא בשאלות הלכתיות אודות שבת וכשרות ועוד נושאים רבים. כמו בכל עניין, גם כאן ישאל כל אדם הלכה מרבו שלו וכך ינהג.
ואתה, תשתדל לעשות לך רב: אפשר בישיבה או בבית הספר או בשכונה או בכלל מישהו מכל הרבנים שיש ברוך ד' בארצנו.
אם טרם עשית לך רב אציין בפניך שעמדתו של הרב אמנון יצחק אינה מקובלת על כל הרבנים בארץ. יש רבנים שחולקים על עמדתו זו של הרב אמנון יצחק. לכן יש לך על מי לסמוך כאשר אתה ממשיך ללכת לחתונות ולשמוע שירים שלהם.