שמחת תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/09/06 20:57 ח בתשרי התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני גר בעיר בה בני עקיבא מעורב, ולכן אני לא משתתף בפעילותיו.

רציתי לדעת אבל האם מותר לי להצטרף לסיבוב של הסניף ברחבי העיר מחשש שקצת אולי אראה בנות ואקלע למצב שאני אצטרך לדבר איתן משום שאני מכיר אותן והם יפנו אלי?

בתודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה
אין איסור לראות בנות ואין איסור לומר להם שלום ולענות לדברים שהם מענייני נימוס.
לך לשמחת תורה ורקוד עם התורה, ושם יהיה עיקר עניינך ותשומת הלב שלך תהיה לקדושה, ואם תיתקל ענה בנימוס והתייחס ביחס אנושי וחזר למעגל ולשמחת תורה הגדולה.

כל טוב