שמות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/11/04 14:14 טו בכסלו התשסה

שאלה

שלום , כבוד הרב, רציתי להתייעץ איתך בעיניין שמה של בתי ( היא בת 4 אם זה רלוונטי לנושא), שמה: דניאל רחל, וכשהיינו לפני כשנה בשעור תורה בנושא : שמות עפ"י הקבלה,הרב אמר לי כי שם זה מעט בעייתי, ראשית בגלל השם דניאל- שזה שם של בן ושנית בגלל השם: רחל, כיוון שלרחל אמנו היו לא מעט ייסורים. הייתי שמחה לשמוע את דעתך, בברכת יום טוב ושבוע טוב,

עירית

תשובה

שלום וברכה
לאחר שנקבע שמו של אדם לא עוסקים כלל בניסיון לשנות אותו. שינוי שם עושים רק כאשר המצב מאוד מאוד חמור, וב"ה זה לא המצב בו הבת שלך נמצאת, ולא טוב לעסוק בשינוי שמות.
מה שאת יכולה לעשות זה לשנות את הכוונות, כלומר: את תעניקי לשם משמעות מיוחדת. לשם דניאל תעניקי את המשמעות של "הדין של א-ל", כיוון שהדין של הקב"ה הוא מלא רחמים; בשם "רחל" תכווני לצדדים הנפלאים של רחל אמנו הצדיקה, שהייתה אחת ממקימות עם ישראל, והיא אמו של יוסף ובנימין, ומסנגרת על עם ישראל לאורך כל הדורות.
כשחושבים מחשבות טובות על השם הרי שהדבר הזה גם נהפך לברכה.

כל טוב