שמות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/11/10 18:36 יז בכסלו התשעא

שאלה

האם אפשר לתת את השם עלי לבת? אני יודעת שיש התנחלות בשם זה ורציתי לדעת האם אפשר לקרוא בשם זה לבת? ומהי משמעות השם עלי האם מהמילה עליון? תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
עלי הוא שמו של כהן גדול בתקופת השופטים. שמואל א פרק א פסוק ט: ועלי הכהן ישב על הכסא על מזוזת היכל ד'.
משמעות השם עלי הוא אכן 'עליון' כנראה כדי לכבד את אלוקים: 'א-ל עליון' בתואר זה.
עקרונית אפשר לקרוא לבת בשם של בן אבל צריך להביא בחשבון שבתנ"ך השם הזה מזוהה עם דמות של זכר.