שמות על פי הקבלה - דחוף מאוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/08/03 08:06 כד באב התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

לפני כשבוע עיינתי בספר על שמות ומשמעותם בקבלה.

על שמי נאמר שמדובר באדם סגור, מופנם, שלא יגשים אף פעם את ייעודו בחיים ולכן יסתובב תמיד בהרגשת החמצה ואכזבה.

אני נמצאת כרגע בתחושה שהמקצוע אותו אני הולכת ללמוד שנה הבאה, אינו באמת מה שאני רוצה ללמוד, ואני מתפשרת כרגע, מאחר ולמקצוע אותו אני רוצה ללמוד, צריך ציונים מאוד גבוהים, שאין לי כרגע, ואולי גם לא אוכל להשיג אותם..

לכן, מאז שקראתי זאת איני מפסיקה לחשוב על כך. במידה וזהו באמת פירוש שמי בקבלה, עד כמה עלי להתייחס לכך? האם באמת כך נקבע לי ולא אוכל לשנות זאת?

תשובה

בס"ד

לא כל מי שכותב על ספרו "על פי הקבלה" כוונתו קבלה אמיתית. בהחלט יכול להיות שהוא סתם שרלטן. עושים מזה היום הרבה כסף. אז כל מי שיש בו קצת גאוה או קצת תאוה לכסף קורא לעצמו מקובל ומחבר ספרים ומוציא כסף מאנשים תמימים ומכניס להם עצבות לראש.

א] השם שלך מצויין. - נקודה. מצוין על פי הקבלה ועל פי ההלכה ועל פי כל הדברים הטובים.

ב] את הספר ההוא על שמות זירקי מהבית.

ג] לכי לעבודה שאת אוהבת. ואם זה לא מעשי עכשיו. התאמצי. ואם זה לא מעשי כלל - כנראה שזה לא בשבילך.

ד] רוב הדברים שניתנים לשינוי ולא כדאי לחשוב על עצמנו כמו קרבנות של גורל אכזר ידוע מראש. זה יותר מתאים לנצרות ולא ליהדות.

בהצלחה