שמות החודשים העבריים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/09/05 17:14 כח באב התשסה

שאלה

השלום והברכה,

עפ"י הבנתי שמות רבים מחודשי השנה העבריים הינם בעצם שמות אלילי המזרח הקדום.

אם כן, מדוע אנו משמרים שמות אלו ואיך זה מסתדר עם עבודה זרה וגדרי דרכי אמורי?

השמות מופיעים בספר היצירה המיוחס לאברהם אבינו, האם זה המקור הקדום ביותר- האם שמות אלו מופיעים במקורות יהודיים נוספים?

האם יש משמעות יהודית לשמות הללו?

תודה ושבת שלום.

תשובה

בס"ד

בודאי שעדיף היה להשתמש בשמות יהודיים מקוריים אבל שימוש בשמות לועזיים זו קללת הגלות.

מכל מקום חכמינו נתנו להם פירוש על פי המקורות שלנו וגם היסוד האלילי - לא כל כך ברור בהם. ועוד אומר לך שגם אם הוא היה - מזמן הוא נשכח.

אבל בחודשים הלועזיים היסוד האלילי כל כך ברור ואעפ"כ יש שמשתמשים בו. למשל השנה 2005 היא להולדת האדם שטוענים עליו שהוא הוא זה שברא את העולם.
אלילות של ממש.

לכן צריך להשתדל להשתמש בלוח עברי כי החשבון שעלפיו הוא הולך הוא בודאי עברי ולא לועזי. והוא מדויק פי אלף מהלוח הלועזי שמשתמש בשמות של עבודה זרה.

בהצלחה