שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/12 00:27 ז בתשרי התשעג

שאלה

שלום,

האם השם "איתן" מתאים לבן?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השם איתן מתאים לבן.
בתנ"ך הוא נזכר בין צאצאי יהודה ובשושלות משפחת לוי בספר דברי הימים.

בין כל ה-'איתנים' יש לציין את איתן האזרחי, משורר וחכם המוזכר בתנ"ך.
על שמו נקרא מזמור פ"ט בתהלים, הפותח במילים: "מַשְׂכִּיל לְאֵיתָן הָאֶזְרָחִי".
בספר דברי הימים הוא הוזכר כמדד לכשרון וחכמה, כאשר תוארה חכמת שלמה:
"וַיִּתֵּן אֱ-לֹהִים חָכְמָה לִשְׁלֹמֹה וּתְבוּנָה הַרְבֵּה מְאֹד וְרֹחַב לֵב כַּחוֹל אֲשֶׁר עַל שְׂפַת הַיָּם: וַתֵּרֶב חָכְמַת שְׁלֹמֹה מֵחָכְמַת כָּל בְּנֵי קֶדֶם וּמִכֹּל חָכְמַת מִצְרָיִם. וַיֶּחְכַּם מִכָּל הָאָדָם מֵאֵיתָן הָאֶזְרָחִי וְהֵימָן וְכַלְכֹּל וְדַרְדַּע בְּנֵי מָחוֹל וַיְהִי שְׁמוֹ בְכָל הַגּוֹיִם סָבִיב."

בתלמוד הבבלי ובמדרשים מובאת דעה שאיתן האזרחי הוא אברהם אבינו.
"אמר רב, איתן זהו אברהם. כתיב הכא "איתן האזרחי", וכתיב התם "מי העיר ממזרח"