שם לתינוק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/03/14 20:21 כג באדר ב'

שאלה

שלום,

אני אשמח לעצה בנוגע לבחירת שם לתינוק

הילד נולד ב13.3.14 בשעה 4:34, טרם נקבע מועד לברית עקב מצבו הרפואי.

אני ובעלי התלבטנו ארוכות במהלך ההריון בנוגע לשם התינוק,

כשהשם רפאל כל הזמן ליווה אותנו.

ההתלבטות היא בין השם רפאל לסער, ואם רפאל אז באיזה הגייה Rafael או refael, .

החשש שלנו הוא שקיצרו את שמו והוא יקרא רפי על ידי החברים.

נשמח לעצתך.

טל הלן חביב

אלעד יחיעם בוסקילה.

(אני אשנה את שמי לבוסקילה בקרוב, אם זה רלוונטי)

תודה רבה :)

תשובה

שלום לכם!

השם רפאל הוא שם טוב, שנהגה כ-Refael, שמו של המלאך הממונה על הרפואה.

גם אם החברים יקצרו את שמו ויתנו כינוי - זה לא נורא, כל עוד השם רפאל יישאר השם העיקרי שבו יקראו לו לתורה וכדומה.

שתזכו להכניסו בבריתו של אברהם אבינו בקרוב ולהכניסו לתורה, לחופה ולמעשים טובים, ולראות ממנו רוב נחת ושמחה.

כל טוב ומזל טוב!