שם לתינוקת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/07/13 14:48 טז באב התשעג

שאלה

שלום רב

בשעה טובה נולדה לי בת...יש מחלוקת ביני ובין בעלי כיון שכל שם שהתחברתי הו התייעץ עם 2 רבנים שכל אחד והדיעה לו שהשמות הם לא יהודיים מספיק ושצריך להוסיף שם שני.

בקיצור אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. אני התחברתי לשם אמה שזה פירוש: אני מתנת השם, וגם אלוהינו מלך העולם, והרב של בעלי פרש את זה לאימה = פחד...

נמאס לי ששוללים לי את השמות אני אוהבת 'שירה' ובעלי לא כל כך הוא אוהב 'אדל' ואני לא.

בבקשה תנסה לעזור אני בדיעה שהתקדמנו מהשמות התנכ״יים ואיך זה שהרב המליץ לו על השם אדל אם היא לא דמות מהתורה??

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שניכם טועים - גם את וגם בעלך, ושניכם צודקים!

את פונה לקצה אחד לשם לא עברי (גם אם זה בראשי תיבות של מילה עברית) השם אמה - אינו עברי.

אבל בעלך פונה לקצה השני של שם ביידיש: 'אדל' = כך נקראה ביתו של הבעש"ט - גם זה לא שם עברי.

עייני מה שכותב הרב מישאל רובין על השם 'אדל'
http://roshy.org/shut/show.asp?id=3348

אתם צריכים להפגש באמצע - שם עברי יפה וטוב.

הרב רובין כתב ספר על שמות "קוראי שמו" הוא מאוד מבין בנושא, יש גם מספר טלפון שאפשר להתיעץ אתו.
אני ממליץ לכם לדבר אתו בטלפון, את ובעלך יחד, כך אפשר להתקדם יחד ולהגיע להחלטה משותפת על שם.

הרב מישאל רובין
טלפון בבית: 02-9963068
סלולרי: 0525665810

במזל טוב!