שם לילוד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/05/09 22:47 א בסיון התשסט

שאלה

אני אמורה ללדת בעז"ה בעוד כשבועיים. אנו מתלבטים בין שתי שמות לתינוקת. האחד שחר ברכה כששחר יהיה השם העיקרי, השם השני סיני (מתאים גם לפרשה שתיוולד בעז"ה) האם הרב יכול לעזור לתת את דעתו על השמות או להפנות אותנו למקור אחר.

בכבוד רב ותודה רבה,

יפעת

תשובה

שלום

שני השמות עבריים ועם משמעות טובה.
אמנם, סיני הוא בדר"כ שם של בנים, ועל כן יש בזה איסור של דרכי האמורי לקרוא לבן שם של בת ולבת שם של בן.
שחר הוא שם גם של בנות (כך נוהגים כיום), והוא עם משמעות חשובה של גאולת ישראל וגאולת הפרט העולה כמו עמוד השחר.

אמנם, ההחלטה בידיכם בלבד.

כל טוב