שם לילד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/11 03:12 יד באב התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מעוניין בשם לתינוק שאמור להווילד לנו בעזרת השם עוד כמה שבועות אני מאוד רוצה לקרוא לו בשם יונתן על שם התנא יונתן בן עוזיאל ואישתי רוצה בשם עילאי { שם שמוזכר מהתורה} השאלה שלי האים אלה שמות שיהיו טובים לילד? וגם אשמח לקבל ממך כבוד הרב עצה לשמות לילד תודה

ועוד שאלה ברשותך שמי ** ואישתי *** השאלה האים אני צריך להחליף את השם שלי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בנו של שאול נקרא יהונתן, גם הוא היה צדיק. אולי עדיף יהונתן שמדגיש את המשמעות: הבן הוא מתנה מ-ה'. אבל אפשר בהחלט גם יונתן על שם התנא הצדיק.

'עילי' בתנ"ך הוא שם אחד הגיבורים של דוד -
בחז"ל אנחנו מכירים את התנא רבי 'עילאי' אביו של רבי יהודה בן עילאי.

באשר לשאלה אם לקרוא לפי רצונך או רצון אשתך - צריך להגיע להסכמה, אפשר שהפעם יתקבל השם שאשתך מציעה ואצל הילד הבא השם שאתה תבחר.

באשר לשינוי שמות - אצלינו נהגו לעשות כך רק במקרים של סכנת חיים.

שתזכו לחיים ארוכים ורוב נחת מצאצאיכם.