שם יקוק באינטרנט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/08/05 18:50 כא באב התשסה

שאלה

שלום הרב,

כיצד צריך לנהוג כאשר פותחים עמוד אינטרנט, ובו מופיע שם יקוק (השם המפורש). האם מותר להכנס לעמודים כאלה (כמו כל מיני תנ"כיים אינטרנטיים)?

כיצד יש לנהוג בקובץ מסמך של תוכנת 'וורד' שמופיע בו שם זה, האם ניתן למחוק את השם באמצעות מקש המחיקה?

האם ניתן למחוק את הקובץ כאשר הוא איננו פתוח (ובעצם הוא מכיל רק סימני מידע של המחשב ולא את רצף אותיות השם המפורש).

בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה
כל עוד זה על המסך אין בעיה של כניסה לאתרים אלה, ואין בעיה של מעבר דף או מחיקת הדברים. הדבר נכון גם בקובץ וורד כשהוא על המסך, ולא הודפס. בוודאי ובוודאי שמותר למחוק את הקובץ בשעה שהוא סגור.

כל טוב