ש''ל האם כדאי או לא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/09 21:15 יא בסיון התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב!

דיי אני כמעט כבר לא מסוגלת אני נמצאת בלבטים והתלבטויות גדולות..שאני כבר משתגעת...אני לא מצליחה להחליט אם ללכת לשירות שנה הבאה בעז"ה (שאז אני יריב אם אמא שלי ואולי אם אבא שלי) או לנסות לרצות את כולם וחץ מאת עצמי ולא ללכת ולהתחיל ללמוד שנה הבאה...ההחלטה הזו קשה לי מאוד כי אני מאוד רוצה לעשות שירות זה יתרום לי וגם לאחרים...אבל ההחלטה הזו אני יודעת יכולה לגרום למריבות וסיכסוכים..ואין לי כוח לה...איך מחליטים?? ואולי גם אם כבוד הרב יכול להסביר את המעלה הגדולה בללכת לשירות לאומי!!??

תשובה

שלום

מעלת שירות לאומי, עייני-
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=115142

אין מצוות ציות לאב ואם. יש מצוה לכבד אותם ולירוא מהם.

אם ההורים אומרים דבר שאת חשה שאינו טוב לך והוא ידכא אותך, אין לשמוע להם, אלא להגיד בכבוד ובהערכה לא. (שו"ע ונו"כ ביו"ד הלכות כבוד אב ואם )

כל טוב