שלפ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 16:15 כו בטבת התשסב

שאלה

בסיעתא דישמיא

כבוד הרב שלום,

אני שביעסטית ולומדת באולפנא מעולה ב"ה בשנה הבאה אני חושבת לעשות של"פ האם יש עם זה בעיה הלכתית כלשהי? האם זה דבר כדאי לבת אולפנה?

תשובה

בס"ד

זה נכון לעזור לעיירות פיתוח, אבל צריך לעזור כל החיים ולא רק שנה אחת ולכן צריך לעזור כך שתשארי חזקה לתמיד ותמיד תוכלי לעזור לכל מי שיהיה בקרבתך

אם המקום שאיליו את רוצה ללכת הוא מקום טוב - תלכי. ואם לא - לא.

מהו מקום טוב?

מקום שהולכות אליו בנות טובות,
עובדות במקום טוב.
לא מעורב!!
נותנים לכן אפשרות אמיתית להשפיע .
מקום שלא יפגע בלימודים שלך.

אבל אם תהיה פגיעה בך או בלימודים שלך או באישיות שלך - הרווח יצא בהפסד. יותר לא תוכלי לתרום לעם ישראל ובודאי לא בעוצמה גדולה.

לכן בידקי היטב!