שליטת הישמעלים בארץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/05 11:00 ל באב התשסה

שאלה

בס"ד

אל כבוד הרב שלום רב !

כתוב בגמרא כי בתקופת הגאולה ישלטו הישמעלים בארצנו. שאלתי היא האם הכוונה לתקופת קום המדינה בשנת 48 בתקופה שהבריטים עזבו את הארץ ואז הישמעלים נכנסו "לשליטה" ונלחמו בנו ?

או...

שזו תקופה שעדיין עלינו לעבור?

בתודה ובברכה

תשובה

בס"ד

הישמעלים שלטו בארץ 1300 שנה וזה כבר יותר מידי.
כיון שהארץ הזו הבטחה לאבותינו על ידי אלוקים ורק בגלל חטאינו גלינו מארצינו.
התורה גם אומרת על העיכבו בכניסה לארץ "כי לא שלם עוון האמורי עד הנה" - דהיינו שיש עוד חשבון והוא זכויות וחובות של העם הזר שיושב בארץ. ולכן אם הם עשים ברית מילה זה מרבה את זכויותיהם. הלא כך כתוב בספר בראשית פרק יז
"וַהֲקִמֹתִי אֶת בְּרִיתִי בֵּינִי וּבֵינֶךָ וּבֵין זַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ לְדֹרֹתָם לִבְרִית עוֹלָם לִהְיוֹת לְךָ לֵאלֹהִים וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ: (ח) וְנָתַתִּי לְךָ וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ אֵת אֶרֶץ מְגֻרֶיךָ אֵת כָּל אֶרֶץ כְּנַעַן לַאֲחֻזַּת עוֹלָם וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים"

הישמעלים שלטו בארץ משנת 639 עד 1939. וברמ"ק כתוב שהמספר הזה הוא כנגד ברית המילה שהם עושים בגיל 13 ולכן 1300 שנה.

מאז חזרה הזכות על הארץ לעם ישראל ואם תראה אותם שולטים כאן קצת - זה בגלל חולשה שלנו ולא בגלל איזה זכות שיש להם.

בהצלחה