שליח מהשמים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/09/11 21:37 ז באלול התשעא

שאלה

שלום הרב..

רציתי לשאול אותך שאלה על אישה מבוגרת מאוד חילוניה שנתנה לי נשיקה ושאלה אותי למה אני מוריד תציצית...

הייתי בישיבה ולא התנהגתי הכי יפה...

קודם כל גנבתי לילד ששנה מתחתי כסף ואז נעלתי לאיזה ילד את הלוקר (ארון שננעל עם מנעול שיש בישיבה)

ואז התחצפתי לרב אחרי כל זה הלכתי לקריון לתפוס טרמפים לישוב בו אני גר ואז בדרך היה לי חם אז הורדתי תציצית ואז אישה מבוגרת מאוד חילוניה ראתה אותי מוריד אותה ושאלה אותי למה הורדתי אמרתי לה שהיה לי חם והיא אמרה לי אתה משקר וצחקה ואז עוד פעם אמרתי שהיה לי חם והיא עוד פעם צחקה ואמרה אל תוריד תציצית אנחנו אוהבים אתכם הדתיים ונישקה אותי ואז היא אמרה לי תיזהר תשמור על עצמך היום הילדים לא כמו פעם ואז המשכתי ללכת לידה ואז היא אמרה לי לך לחברים שלך אז אמרתי לה ביי והלכתי אליהם רציתי לשאול אותך אם אני צריך לעשות איזה תיקון או שיכול להיות שזה נס...

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אכן נעשה לך נס גדול. האישה הזאת פגשה אותך בתוך נפילה נוראית, ברגעים שנכנעת ליצר הרע, ואפשרת לו לנהל אותך:
לגנוב מחבר אחד
לפגוע בחבר אחר
להתחצף לרב
לברוח מבית הספר

הקב"ה אוהב אותך ורוצה לעורר בך את היצר הטוב שלך.
לשם כך הוא שלח אליך את האישה הזאת.
היא עשתה את השליחות עם הרבה צחוק ושמחה...
העובדה שאתה המשכת ללכת לידה מוכיחה שהיצר הטוב שלך גדול מאוד - ממנו הבנת שכדאי לך להיות קרוב אליה... אלא שהיא מאמינה בעוצמה של היצר הטוב שלך, היא הבינה שאתה כבר תדע איך לקחת לעצמך את הדברים שלה ולתת רק ליצר הטוב לנהל אותך.

אני מציע לך להדפיס ולשמור את התאור של הפגישה עם האישה המבוגרת כדי שהפגישה הזאת תשאר חקוקה בזכרונך. האישה הזאת באה כדי להעצים את היצר הטוב שיש בך. להוכיח לך שאתה ילד טוב מאוד אלא שאתה לא מספיק חזק לעמוד נגד היצר הרע.

מעתה, בכל יום, כשאתה לובש ציצית, תזכור את האישה הזאת ותדע שהציצית באה לשמור עליך ולהגן עליך מהיצר הרע:
עם ציצית אתה לא גונב. עם ציצית אתה לא מרגיז חברים. כאשר לא תעשה דברים מרגיזים בבית הספר לא תצטרך להתחצף לרב מפני שכל הרבנים רק יאהבו אותך ויטפחו אותך.
האישה הזאת באה לעורר אותך לשינוי לכבוד השנה החדשה,
הלואי שהיא תבוא לבקר גם אותנו ולהחזיר אותנו בתשובה בעזרת הצחוק שלה.
שנה טובה!