שליחי ציבור בימים נוראים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/02 07:55 כח בתמוז התשסב

שאלה

כש"ת שלום וברכה

הייתי מבקש לדעת האם זוהי הלכה פסוקה ששליחי ציבור העוברים לפני התיבה בימים הנוראים חייבים

לעלות לתורה ואם כן באם מישהו עובר לפני התיבה גם ברה"ש וגם ביו"כ האם הוא צריך לעלות פעמיים ?

תשובה

ב"ה

שי ברכה ושלום.

מרן בשו"ע לא הביא דין כזה.

אולם בשולחן ערוך חלק או"ח סימן תקפד סעיף ב
יש הגהת רמ"א שנהגו להעלות לתורה את התוקע למנין חמישה עולים.
וכתב המשנה ברורה סעיף קטן ט' שנהגו במקומות מסויימים לעלות גם את מי שהוא ש"ץ של מוסף.

ולכול הדעות , השיטות, והפוסקים- לא כדאי לעשות מחלוקת מצה- ומריבה בשל דבר זה שהוא מנהג שנהגו
במקצת קהילות.

בברכה,

עוזיאל