שלוש תפילות ביום

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/12/06 16:45 יג בכסלו התשסז

שאלה

כמה תפילות אני צריכה להתפלל ביום? ואני חייבת? או שזה רשות ורק אחת חובה?

תשובה

שלום רב
אני שמח שאת שואלת, שדברים שאנו לא יודעים, יש מקום לשאול ולברר, ואנו בשמחה נענה.
לפי פסיקת החפץ חיים בספרו משנה ברורה, נשים חייבות בשתי תפילות ביום, תפילת שחרית ותפילת מנחה. תפילת מעריב היא במקורה לא חובה, אלא שקיבלו עליהם את התפילה כחובה. אך הקבלה הזו היא על הגברים ולא על הנשים. לכן נשים צריכות להתפלל שתי תפילות ביום.
כאשר האשה נשואה יש מקילים לה מעבר לכך, אך כאשר מדובר בבחורה שעיין איננה נשואה, בפשטות היא צריכה להקפיד על שתי תפילות.
כך היא ההלכה הפשוטה, כפי שכתבו פוסקים רבים, כגון בספר תפילת נשים של הרב אליעזר מלמד שליט"א. שם הרב מרחיב על הנושא, ואני מצרף לך קישור מאתר ישיבת בית אל, ששם פרסמו את הדברים, ואפשר אף לקרוא את ספר פניני הלכה תפילת נשים.
הקישור הוא:http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=534