שלוש שעות בן בשר לחלב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/06/07 16:35 ב בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב!!

אנו בבית שומרים שלוש שעות בין בשר לחלב (לא משנה איזה בשר) ולפני כמה זמן התחלתי להקפיד (לבד) לשמור שש שעות בין בשר לחלב.

אחרי כמה זמן המורה שלי אמרה לי שאין בעיה לשמור שלוש שעות וגם חשבתי על זה שאם אני אקלע למצב שבו כל המשפחה שלי תאכל בשר ולאחר שלוש שעות חלב, מה אני אמורה לעשות במצב כזה? ואז חשבתי אולי לשמור שוב שלוש שעות אבל אמרו לי שאולי יש בעיה לחזור לשמור שלוש שעות אם שמרתי שש שעות יותר משלוש פעמים... ולכן רציתי לדעת אם מותר לי לחזור לשמור שלוש (ואם בכלל מותר לשמור שלוש-ואני אשכנזיי'ה -אם זה רלוונטי, ואם מותר לשמור שלוש שעות אז אם אפשר בבקשה את ההוכחה)

ואם שש שעות זה החמרה, או שלוש שעות זה הקלה?? ומה אני אמורה לעשות במקרה ששמרתי יותר משלוש פעמים שש שעות??

סליחה על הסיבוך,

ותודה מראש!!

תשובה

ב"ה

שלום.

תתיעצי עם ההורים שלך ואת יכולה לומר להם שאת רוצה לעשות התרת נדרים למנהג של השלוש שעות ואת רוצה לשמור שש שעות .
עייני תשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/54947
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=10856

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,
.