שלושת השבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/13 14:10 יט בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

שלום,

יש לי שאלות בנוגע לשלושת השבועות-האם מותר לשמוע שירים מיז' בתמוז עד ט' באב ? והאם מותר להיכנס לבריכה או לים בין התאריכים האלו ?

תודה רבה .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך להפריד בין הימים שעד ר"ח אב ובין הימים שמר"ח (כולל ר"ח) הימים מא' ועד ט' אב שנקראים 'תשעת הימים'.

עד ערב ר"ח אב (עד יום ראשון כט תמוז) אפשר להקל ולשמוע שירים במכשיר אלקטרוני אבל לא בעוצמה גדולה מדי (עדיף שלא יהיו שירים שמחים אלא שירים רגילים).

עד ערב רח אב אפשר להתרחץ בים ובברכה.

מיום שני א' אב, מתחלים תשעת הימים בהם נמנעים ממוזיקה ומרחצה בים או בברכה.

עייני דברים מפורטים ומפורשים
file:///C:/Documents and Settings/שטראוס/שולחן העבודה/Yeshiva.org.il- מנהגי שלושת השבועות.htm