שלושת השבועות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/07/12 08:03 כז בתמוז התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב

קניתי נעליים שבמבצע בשלושת השבועות וברצוני לחדש אותם. הן נעלי נוחות ליום יום ולא שבתיות. הבנתי שעל נעליים לא נהגו לומר "שהחיינו" לכן ברצוני לדעת האם אני יכול לחדש ולנעול אותן ליפני תשעה באב? כמו כן אישתי בהריון וקנתה בגדי שבת להריון האם מותר לה לחדש אותם שכן ראש חודש אב יוצא בשישי הקרוב?

דבר שני הוא גם בנושא: אנו רוצים לבנות מרפסת עץ (דק) בחצר וכמו כן גם דשא סינטתי האם זה מותר בימי שלושת השבועות? (העובד הוא יהודי ולא גוי).

בתודה מראש

אור

תשובה

בס"ד
שלום רב,
צריך להבחין בין שלשת השבועות לבין תשעת הימים.
מר"ח אב כל מה שהזכרת אסור.
אפשר לחדש נעלים עד לפני ר"ח אב.
לחדש בגדים בשבתות שלפני ר"ח אב.
כך גם בניה ונטיעה מותר עד לפני ר"ח אב.
בקיצור אפשר הכל עד יום חמישי הזה.
את בגדי ההריון אפשר יהיה לחדש רק אחרי תשעה באב.