שלום בית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/10/10 23:10 יט בחשון התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום רב.

אני נשואה מזה שנה וחצי לפניי כחצי שנה התחלתי בחזרתי בתשובה וזה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים.

עודלפניי הנישואין כבר אני והבעל היינו נתונים להרבה מחלוקות התחתנו ואז נהייה איתו קשה יותר.

אני לאחר 2 הפלות טבעיות בחצי שנה האחרונה ואני זקוקה לתמיכה ועזרה מצידו ומשהו בו עצור בצורה שאין לתאר.

אני שומרת שבתות וחגים ומאוד נהנת ללכת לשיעורים וכו' והוא בכלל לא בעיניין.

קניתי את סיפריו של הרב ארוש למדתי המון על שלום בית יש לי רב ורבנית שמלווים אותי.

כבוד הרב אני עושה הכל כדיי להיות בשלום בית ולגרום לו לטוב.

כשאני בוכה כי קשה לי עם ההתנהגות שלו ועם הזוגיות הזו הוא צוחק לי בפנים.

הוא מקלל ומתנהג נורא אני כמו שכתוב צריכה להיות סבלנית אוהבת מבינה.

אני לא מסוגלת יותר אני כל פעם אומרת כי זה היצר הרע שולט בו וכי הוא מקל לניסיונות שלי אך אני לא עומדת יותר בהתנהגות שלו.

הוא עושה מה שבא לו וכל הזמ ן מעליב ומבזה.

ואני בהתמודדות של שתיקה והבנה מול הדברים.

הגעתי לסף ואנילא יכולה עוד.

אנ ירוצה להתגרש ולמצוא גבר עם ערכים ומוסר שיודע להחזיר אהבה ויראה את החיים כמוני.

הוא מתעלל בי ויודע זאת ועוד אומר שמגיע לי.

השאלה שלי האם נכון להתגרש? מה נכון לעשות? אני רוצה להתרקב לשם יותר והוא בכלל בעולם אחר.

אני לא יכולה לחיות חיים כאלה הוא לא יסכים לילים שלי אפילו לשמור שבת.

אני לאיכולה יותר.

כבו הרב תאמר לי בבקשה מה לעשות.

מחכה לתשובה.

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

א. אכן את מתארת מצב לא פשוט,
קשה להתיחס למקרה כזה מבלי לשמוע את הצד השני,
בפרט בשאלה כל כך מכריעה של גירושין,
כתבת שיש לך רב ורבנית והם מדריכים אותך,
כדאי שתשמעי את הדרכתם הם מכירים אותך יותר ויכלו להדריך אותך.

ב. בכל זאת כמה נקודות שכדאי לברר ביניך לעצמך,
1. את אומרת שבעלך לא יסכים אפילו לשמירת שבת,
צריך לדעת שבעל שומר שבת הוא לא ערובה לכך שאת וילדיך תהיו מאושרים!
הבעיות הזוגיות שהתעוררו ביניכם יכולות לחזור ולהתעורר גם אם תתחתני עם אדם דתי,
כך שאם תתמקדי בבעיתיות הדתית – תוכלי למצא את עצמך שוב באותו מצב זוגי רק עם כיפה ושבת.

2.משפטים כמו : " היצר הרע שולט בו" "וכי הוא מקל לניסיונות שלי", מעידים על הסתכלות שיפוטית שלא תורמת לבנין זוגיות, גם אם ישנם טענות ואפילו טענות קשות, אם רוצים לשקם זוגיות או לבנות זוגיות מחדש, צריך לעזוב את הסגנון הזה שמכניסים את השני להגדרות שיפוטיות, ולהתרגל לסגנון שמביע את הקושי שלך והצרכים שלך.

3. התקרבות לה' מאוד חשובה והיא צריכה להעשות בשנים! זה גם חלק חשוב בעבודת ה', להתקדם בזוגיות ביחד! בין אם מדובר בבעל זה או אחר.

ג. למעשה, כתבתי שתפני לרבנית שלך ותבקשי עיצה יותר ספציפית.

בהצלחה!

ובברכה,

דני ארגמן