שלום בית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/10/06 22:07 כה בתשרי התשסז

שאלה

כבוד הרב, משפחתי ב"ה היא משפחה טובה ותומכת. לאחרונה גיליתי ע"י הודעות טלפוניות כי אבי מתראה עם אישה אחרת. יותר מזה איני יודע. מה עלי לעשות?? אימי הינה אישה חכמה ופיקחת- ויכולה לעלות על כך בקלות ובמהרה. אינני רוצה שהדבר הזה יהרוס את הבית . מה לעשות??

תשובה

שלום וברכה
זו שאלה קשה מאוד ועדינה מאוד ומסובכת מאוד. פעמים רבות זה הדבר העיקרי שהורס בית ומביא חורבן על כל מי שהיה קשור בכך.

הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להפסיק את פגישותייך של אביך עם אחרת: למען אמך, למען אביך, למען משפחתך, ולמען קדושת המשפחה הישראלית. אם יש לך דרך לעשות את זה – בשיחה ישירה, בדיבור עם דוד שידבר אתו, במכתב אנונימי או בכל דרך אחרת, זו הדבר היותר נכון לעשות.
אם זה מועיל – מה טוב. אם זה לא מועיל – הדבר הנכון ביותר לעשות בדרך כלל הוא שיתוף אמך במה שאת יודעת באווירה של ניסיון לטכס עצה מה לעשות ביחד.

איני יודע למנוע את ההרס של המשפחה, אלא בתשובה גדולה ובתיקון משותף גדול, שהורייך יהיו אלה שיצטרכו להחליט על כך ולפעול בצורה חזקה לכך. זה אינו עניין לילדים להיות שותף בו.

בוודאי עוברת עלייך תקופה לא קלה. התחזקי, ולמדי בעהי"ת כיצד להקים את ביתך שלך בבוא הימים על אדני אמת ואמונה.

כל טוב ובהצלחה גדולה