שלא עשני בור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/02/13 14:19 כח בשבט התשעג

שאלה

למה לא מברכים יותר את ברכת "שלא עשני בור" שהרי גם כיום יש אנשים בורים

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בבלי מנחות (מג:) "תניא, היה ר"מ אומר: חייב אדם לברך שלש ברכות בכל יום, אלו הן: שעשאני ישראל, שלא עשאני אשה, שלא עשאני בור. רב אחא בר יעקב שמעיה לבריה דהוה קא מברך שלא עשאני בור, אמר ליה כולי האי נמי? אמר ליה: ואלא מאי מברך? שלא עשאני עבד..."

הגמרא קובעת שבמקום "לא עשאני בור" מברכים "שלא עשאני עבד". כך נפסק להלכה וכך אנו נוהגים.