שכר פחות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/13 22:32 יז בניסן התשעג

שאלה

-בחסדי עליון-

מועדים לשמחה..יש לי מספר שאלות שאשמח אם תוכל לענות עליהן:

א.ראיתי באתר רבנים רבים שאומרים שככל שיותר קשה המצווה השכר יותר גדול...אז אם לא קשה לי אז השכר שלי פחות? זה לא נשמע פייר...

ב.מדוע אסור לכתוב בחול המועד?

ג.למה כן מותר להקליד במחשב ובפלאלון?

תודה מראש...(:

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שני תלמידים עושים מבחן ומקבלים 80, שניהם זוכים להערכה זהה.
האם לא נכון יותר לבדוק מה הכשרון והיכולת של כל אחד? האם ההערכה לתלמיד גאון שמקבל 80 בלי להתכונן ולהשקיע, זהה להערכה כלפי תלמיד חלש שהשקיע שעות וויתר על טיולים ומשחקים כדי לעמול על החומר וקבל 80?
בשמים מחשבים גם את המאמץ שאדם עושה כדי לקיים מצוות. השכר הוא לפי העמל והקושי שאדם מתאמץ כדי לקיים מצווה וזה הסבר לשאלה שלך - שהשכר הוא לפי הקושי.
מכאן גם התשובה לשאלה שלך על קיום המצוות שלך שהוא ללא קושי.
אתה צודק שלא פייר לתת לך פחות שכר - אבל כדי שאתה תקבל שכר גדול גם אתה צריך לקיים מצוות מתוך התגברות על קשיים.
אתה צריך למצוא מצוות ומעשים טובים שידרשו ממך הרבה השקעה והתגברות על קשיים - כך גם אתה תזכה לשכר גדול לפי רוב הקשיים שאתה מתגבר עליהם כדי לקיים את המצוות.

האיסור לכתוב בחול המועד הוא מפני שזה 'מעשה אומן' כלומר פעולה מקצועית איכותית. יש דעות שונות אודות איסור בכתב עגול שלנו שאינו 'מעשה אומן'.

הקלדה במחשב ופלאפון זה יצירת כתב שאינו קיים על ניר כלשהו - הוא רק נראה על המסך לכן הדבר מותר.