שכר מצוה לשמה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/06/10 22:09 כא בסיון התשע

שאלה

האם אדם צדיק שפעם לא למד תורה לשם שמים והלימוד שלו עם הזמן בסוף כן הפך לשם שמים הוא מקבל שכר על הזמן שהוא למד לא לשם שמים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
הרמב"ם כותב בהלכות תשובה שאנחנו לא יכולים לעשות את החשבונות של השכר והעונש - לכן אוכל לומר לך דברים כללים בלבד.
חז"ל אומרים על תשובה מאהבה שהיא יכולה להפוך זדונות לזכויות.
ודאי אם אדם עושה תשובה ותיקון ללימוד שהוא למד פעם שלא לשם שמים - גם תשובה זו מועילה והופכת זדון (= לימוד שלא לשם שמים) לזכויות (=לימוד לשם שמים).
אשריך!