שכר לעוה"ב

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/06/13 17:08 ג בתמוז התשעג

שאלה

לכבוד הרב שלום

יש לי חוסר הבנה מוסרית לגבי השכר לעולם הבא שקצת מעיקה עליי לפעמים ואני צריך חיזוק בנושא: האם ניתן לדוגמא להשוות בין שכרו של אדם שכל חייו חי בקשיי פרנסה ומשתדל בתורה ולומד שעות רבות בכל יום לשכרו של אדם שמנגדו עשיר וחיי ללא ייסורים כלל וגם הוא משתדל בתורה ולעומתו בהונו הרב גם תורם רבות לישיבות ובתי כנסיות ואפילו מחזיר רבים בתשובה.. יוצא מבחינת החשבון והתוצאה שלעשיר לכאורה הרבה יותר מצוות במאזניים ועוד גם הוא חיי בפחות מאמץ וללא ייסורים כלל. התוצאה שתנאי מחייה גשמיים של האדם משפיעים על מעמדו גם בעולם הבא? סליחה על האורך אבל חשוב לי להבין הנושא של המעלות והשכר והקרבה לאלוקים בגן עדן ותחיית המתים שהם בסופו של דבר התכלית. בתודה מראש

תשובה

שלום!

חז"ל מלמדים אותנו במסכת אבות: "לפום מערא אגרא", כלומר (בתרגום לעברית): "לפי רוב הצער וההשתדלות - כך ירבה השכר".

אכן את צודקת בשאלתך. ברור שהמצוות אינם נמדדות רק בכמות, אלא גם ובעיקר באיכות שלהם, במידת האהבה והכוונה שהכניס בהם העושה, ובמידת רוב הקושי והניסיון שהיה עליו להתגבר בכדי לקיימם.

כל טוב!