שיר השירים ברדיו .

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/03/08 22:26 כה באדר א'

שאלה

כתוב : "הקורא פסוק של שיר השירים ועושה אותו זמר מביא רעה לעולם מפני שהתורה חוגרת שק ועומדת לפני הקב"ה ואומרת לפניו רבש"ע עשאוני בניך ככינור שמנגנים בו לצים סנהדרין ק"א א "

השאלה שלי האם מותר לי לשמוע שיר השירים בלי לקרוא אותו ולהנות מהשיר הזה?

תשובה

ב"ה

שלום.

שיר השירים הוא שיר של קודש קודשים. ואם הוא מושר ככזה ובהקשר הזה כגון פיוטים וכדומה זה בודאי מותר.
אבל אם לוקחים פסוקים משיר השירים ועושים מהם מיני זמר ומרקחת של גיבובי חשק שבין איש ואישה זה דבר שהוא אסור .

עיין גם תשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=35140

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.