שיר המעלות או על נהרות בבל בברכת המזון?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/21 09:10 כז בתשרי התשפב

שאלה

כבוד הרב, שלום וברכה!

רציתי לשאול האם בימים אלו ועד ראש חודש חשוון עלינו לקרוא בפתיחת ברכת המזון את שיר המעלות, כפי שאנו עושים בשבת (משום שבימים אלו אין אומרים תחנון)?

תודה רבה על תשובתך!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בכל יום שאין אומרים תחנון אין אומרים על נהרות בבל אלא שיר המעלות

"כתב של"ה, שבכל סעודה יאמר "על נהרות בבל"; ובשבת, וכן בימים שאין אומרים בהם תחנון, יאמר "שיר המעלות בשוב ה'" וגו'. והעיקר שיידע מה קאמר, ואחר כוונת הלב הן הדברים". משנה ברורה או"ח א' י"א