שירים בתפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/02/02 17:10 ד באדר התשסב

שאלה

כבוד הרב!

השבת במהלך תפילת שבת ונהפוכו בסניף הוכנסו לתפילה שירים כמו "משנכנס אדר, ונהפוכו" וכו.

מבחינה הלכתית זה מותר (שאלנו רבנים ראשיים בעירנו).

מה שקרה בתפילה זה שהבנים ממש השתתפו ורקדו והכל, אבל הבנות (ואני ממש הרגשתי כך) ממש הרגישו ביזיון.

חניכות שלי באו אלי ואמרו שזה ממש לא מתאים, וגם אני הזדעזעתי (לראשונה בחיי).

בקשנו בישיבת מדריכים שיפסיקו את זה, אבל לא ממש הגענו למסקנה סופית.

מה עושים?

תשובה

ב"ה

נעמה,

אם את שואלת אם מותר להכניס מנגינות של חודש אדר לתוך התפילה הרי שתלוי באיזה אופן עושים זאת:
אם המטרה היא לעורר לשמחה ולהוסיף עוד קומה בעבודת ה', מה שנגרם כתוצאה משמחת חודש אדר, הרי שאין מה לאסור. להיפך! התפילה הופכת להיות משמעותית יותר ורצינית יותר. אבל אם את מדברת על שירים שיוצרים זילות של התפילה, רעש והפיכת הריקוד לעיקר והתפילה לטפל - אזי יש להפסיק!

ככלל, אנו צריכים להיות פתוחים לקבל שינויים ודרכים ונתיבים אחרים לביטוי עבודת ה'. לכבד את הדרך האחרת גם אם היא שונה מהשגרה אליה הורגלנו. בה בעת, אסור לנו לקבל דרכים אחרות אם אין אנו מרגישים שבבסיסם יש כבוד ואהדה, כוונה והערכה לתפילה ולמשמעותה.

כיוון שאינני מכיר את הצורה בה התנהלו הדברים בסניפך, אינני יכול להאריך יתר על כן.

בברכה,

שי