שירים בספירת העומר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/04/13 09:23 יא באייר התשעג

שאלה

שלום,

עד היום נהגתי לא לשמוע שירים בספירת העומר אך לפני מספר ימים נתקלתי בהלכה שלפיה השירים של היום הם לא אותם שירים שהיו בבית המקדש ובעצם הם אלו אותם שירים שנאסרו ולכן מותר היום לשמוע שירים בספירת העומר.

כיצד לנהוג?

בברכה

תשובה

שלום!

המשיכי לנהוג כפי שהיית רגילה עד היום.

ההסבר הזה אינו נכון בכלל. דיני האבילות של ימי הספירה אינם קשורים כלל לאבילות על החורבן, אלא הם קשורים לאבילות על תלמידי רבי עקיבא שנפטרו בפרק זמן קצר מחמת שלא נהגו כבוד זה בזה. רבי עקיבא חי עשרות שנים לאחר החורבן.

כל טוב!