שירות צבאי לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/05/02 02:59 ב בסיון התשסב

שאלה

שלום לרב!

קיים בתודעתי פרדוקס לגבי עניין גיוס לצבא מבחינה דתית:

אם זה אסור לבנות, וחמור מאד אם בת מתגייסת, ויש בזה המון חומרות ואיסורים ועבירות, איך זה שישנה קלות לכאורה בשליחת הבנים ועידוד להתגייס?

כלומר אם לבנות זה כ"כ אסור, איך זה שלבנים זה כ"כ מותר?

תודה

תשובה

בס"ד

כמה סיבות לדבר:
א
יש אפשרות לבנים לשרת ביחידות שבהם אין בנות. אין לבנות אפשרות לשרת ביחידות שבהם אין בנים.

ב
תפקיד הבנים בצבא הוא חיוני - לחימה והגנה על עם ישראל.
תפקיד הבנות בצבא לרוב הוא מנהלתי.
לדברי בכירים בצבא - כל התפקידים הקרבים של הבנות אינם אלה מס שפתיים לכל ה"ארגונים המתקדמים" המתאמצים להוכיח שבנות הם בדיוק בדיוק כמו בנים לכל דבר. אין להן שום יחוד והצלחה בחיים אלה אם הם יתנהגו כמו בנים, יתלבשו כמו בנים, ישרתו כמו בנים. או אז תבוא גאולה לעולם.

לסיכום:
אם חושבים על עתיד האומה - שהיא תתקיים ולא תקרוס. אין מקום לגייס בנות לצבא. זה לא טוב להן. לא טוב לצבא, לא טוב לחיילים. ולא טוב לעם ישראל.

אם הן יבנו את עצמן כנשים, כבנות, כאמהות, ולא ילבשו חקי ויצבעו את עצמן בצבעי מלחמה - תהיה פה חברה בריאה.
אבל אם הן מתעקשות להסתער ולשאוג ולהרוג אנשים שהמוח שלהם מתפוצץ להם מול העינים,,,,,מי אנחנו שנגיד להם מה לעשות.?

אנחנו?
הרבנים?

חס ושלום!!
הם ינסו ללכת בדרכן לבדן. אחר כך הם יקראו לנו. כשיהיו בעיות בלי גבול, יבואו כל החכמים לאחות את הקרעים. ולרפא את השברים. ולנסות לתקן מה אפשר.

אל תלכי בדרך חתחתים זו שנכשלה בכל מקום בעולם בו היא נוסתה.