שירות לאומי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/08/14 01:15 י באב התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום.

סגרתי שירות באולפנה לנערות בסיכון.

הייתי גם בשבוע סמינריון הכנה לשירות שנתן כלים רבים והכין את הבנות כמו שצריך לקראת השירות הלאומי.

כבר הרבה זמן שאני סוחבת איתי את המחשבה שאולי זה לא מתאים לי... אני גם לא באה ממשפחה שהכל טוב בה... החניכות צריכות תמיכה נפשית, קשר ובניית אמון עם בת שירות יציבה, חזקה... האם בכל זאת ללכת לשירות או אוליי לבדוק שירות צבאי או בכלל מדרשה... אני ממש לא יודעת מה לעשות ויש לי פחות מחודש עד תחילת השירות

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את צודקת - נערות בסיכון דורשות המון השקעה רגשית ורוחנית.

את לא צריכה להבהל מעשיית שינוי היום - אם זה נכון זה טוב גם לנערות הללו שלא תהיה להם מדריכה חלשה.

השירות הצבאי מבחינתי איננו אופציה.
המדרשה היא אופציה, אבל היא דוחה הכל בשנה...
אני מציע לך למצוא מקום שירות חדש - שלא ידרוש ממך יותר מדי.
אני בטוח שיש עדין הרבה אפשרויות של מקומות שירות טובים ומעניינים.
בהצלחה!