שירות לאומי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/11/13 13:12 כב בכסלו התשעד

שאלה

שלום

בחז"ל כתוב: ''עניי עירך קודמים''-

מהי משמעות הציווי? האם יש חשיבות לעשות שירות לאומי דווקא בעירי?

אני מבינה שזה נושא מאוד מורכב אבל אשמח לפירוט רחב.

תודה רבה. אשמח במידה ורב יענה לי. תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דין 'עניי עירך' הוא דין בהלכות צדקה.
שרות לאומי אינו בקטגוריה של צדקה, לכן אין חובה של 'עניי עירך'.
עם זאת הערך של דאגה לקרובים הוא נכון ובהחלט חשוב שבשיקול הדעת אודות מקום השרות הלאומי יובא בחשבון גם מקום המגורים. בתנאי שזה מתאים לתפקיד שלך בשרות הלאומי.

לדוגמה: אם את מעונינת בתפקיד של קומונרית או עבודה עם קשישים או ילדים יש מקום להעדיף את העיר שלך, השכונה או ביישוב שלך.

יש מקום לעשות שרות לאומי בבית הפרטי שלך אם למשפחה יש צריכים מיוחדים!!!

אבל אם את מתכוונת לפעול עם עולים או עם חולים, או בעיירות פיתוח וכד' אין מקום לוותר על תפקידים כאלה בגלל שעניי עירך קודמים.
בהצלחה!