שירות לאומי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/11/11 11:20 י בחשון התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בכיתה י"ב לומדת בבית ספר חרדיי אך בבית אנחנו חצי משפחה ציונית חצי נוטה לחרדים לכיוון חב"ד ואני עם החצי הציוני...

החלום שלי הוא לעשות שירות לאומי ואני לא רוצה לוותר על זה בעד שום דבר בעולם... זה ממש עקרוני אצלי.. אני ילדה שמאוד אהבת להתנדב וגם כיום אני מתנדבת עם ילדים חולים וכו"

רק יש לי בעיה אחת גדולה מאוד... אימי לא רוצה שאני יעשה ומצידה גם שאני לא יגור בבית ולא ישמור על קשר העיקר שאני לא יעשה שירות לאומי היא מממש נגד...

מה עלי לעשות?? אני מרגישה ממש לבד בכל העסק...

אחיות ששלי גם רצו לעשות אך אימי לא הסכימה להם בכל תוקף והם נכנעו... אני לא רוצה להיכנע אצלי זה ממש בפנים... אני ממש רוצה לעשות...

אשמח לקבל עזרה...

בתודה מראש...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שרות לאומי הוא מצווה וכיבוד הורים גם כן מצווה, הרי לא נעבור עבירה כדי לקיים מצוה.

נראה לי שיש לכך פתרון פשוט: את תצייתי לאמא שלך בכך שלא תכנסי למסגרת של שרות לאומי. תשארי לגור בבית, ואמא שלך תוכל להיות מרוצה שאת לא הולכת לשרות לאומי.

עם זאת תסבירי לה שחשוב לך מאוד להתנדב, ובמשך השנה הבאה תמצאי באופן אישי מקום שאת שמחה ונהנית להתנדב בו. זה יכול להיות גם מוסד חרדי.

לעצמך תדעי שאת עשית שנה אחת התנדבות למען עם ישראל בדיוק כמו שעושות הבנות בשרות לאומי.

המחיר היחיד שאת תשלמי על כך שהיית ילדה מסורה ולא פגעת באמא שלך - שלא יהיה לך אישור ולא תהני מכל הזכויות שיש למי שעושה שרות לאומי. אבל זה לא צריך כל כך להפריע לך שהרי ממילא את מבקשת לעשות שרות בגלל שאת אוהבת להתנדב ולא כדי להרויח מזה לעצמך.