שירה בנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/02/02 12:11 טו באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לרב, שלום!

מותר שבת תשיר באולפנא? (סולו)

שיש חשש שהרב יכנס במפתיע לכיתה,

והאם שבנות האולפנא שרות במהקלה מותר לרב להיות נוכח באותו זמן במקום?

אשמח אם תענה לי על שאלתי, בכבוד רב!

אני.

תשובה

ב"ה

שלומות!

אם הבנות השרות סולות עושות זאת במסגרת שיעור ואין דרכו של הרב להיות שם, אין בכך כלום. אם הרב יכנס -יפסיקו לשיר אבל כל עוד הוא לא שם אין סיבה להימנע משירה בשל החשש שמא יכנס.
ביחס לשירת מקהלה - השאלה מסובכת. ככלל, ראוי שהופעות הבנות תעשינה בפני בנות. אבל אם זה מנהג המקום, הרי שאם כל הבנות שרות יחד, ואין מבחינים בין הקולות השונים, יש מי שמתיר. ובעיקר אם מדובר בשירי קודש ובטקסים בעלי אוירה רצינית.

בברכה,

שי