שירה במעורב

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/06/02 12:30 כט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד.

אחי חניך בתנועת הנוער בני עקיבא,אשר כל שנה הם עורכים אירוע בו מס' בנים שרים עם מס'בנות.

אחי כמובן שלא השתתף באירוע זה מסיבות הלכתיות.

סניף בני עקיבא הוציא למכירה גם קלטת ובה מוקלטים הילדים ששרו באותו אירוע . האם מותר לקנות את קלטת זו ולשמוע אותה ?

תשובה

ב"ה

שלומות

לא כתבת אם יש שירת סולו אם לאו.
בכל מקרה, הרב דרוקמן כבר הנחה את צוות הווי בני עקיבא באיזה אופן מותר להם לפעול. ברור שאם אין שירת סולו ואם אין מצב של הבנים והבנות עונים זה לזה תוך כדי שירה, הדבר מותר. יחד עם זאת, אין זה אומר שזה "כשר למהדרין". זה עדיף על פני הלהקות הקיימות. ובכלל - צריך לתת אפיקים של ביטוי לצרכים האומנותיים של ילדינו.

כל זה לא קשור להקלטה. שם, לא נראה לי שיש בעיה, ומותר לקנות את הקלטת.

בברכה,

שי