שיעורי בית בחול המועד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/03/02 18:03 טו בניסן התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום,

קיבלתי די הרבה עבודות לחופש פסח ועד עכשיו לפני פסח שהיה לי חופש לא הספקתי כלום, השאלה שלי: האם עבודות ושעורי בית הם נחשבים "דבר האבד" או לא? והאם יש הבדל בין עבודות שקיבלתי שהם קודש ועבודות שהם חול?

"יישר כוח" ותודה רבה,

יונתן ב.ח

תשובה

בס"ד

לימוד קודש - יותר מתאים לחול המועד.
לימוד שאתה נהנה ממנו - גם הוא יותר מתאים לחול המועד.

אין הבדל בין כתיבת קודש לחול. אסור לכתוב בחול המועד אלא אם כן לאחת משלוש סיבות: א\ "דבר האבד". ב\ צורכי רבים. ג\ צורך המועד. אם הלימוד שלך הוא אחד משלשתם - מותר. בדרך כלל עבודות גמר אינם משלשתם.

מה שמותר לך, זה ללמוד את מה שאתה אוהב ולסכם בראשי פרקים קצרצרים את מסקנות לימודיך. תאריכים וכד' על מנת לא לשכוח את מה שלמדת וזה הוא באמת "דבר האבד". אחר כל תוכל לכתוב את עבודותיך על סמך אותם רשימות.

חג שמח