שינוי שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/04/13 23:31 כא בניסן התשעג

שאלה

שלום. שמי ***** ומגיל מאוד קטן אני מרגישה שעוברים אצלי דברים מוזרים. מגיל 5 עד גיל 8 סבלתי מרוח שהייתה מתקשרת איתי באופן קבוע ועד היום יש לי תחושות מוזרות.

בנוסף לכך, אני מרגישה מין פחד, כישלון, חוסר איזון.

אני חושבת שזה נוגע לשם שלי ושאני צריכה להחליף אותו. כיצד אוכל לדעת איזה שם יכול להתאים לי?

בתודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדברים שאת מספרת על עצמך מעידים על אישיות מאוד רוחנית, מאוד רגשית ומאוד רגישה.
הבעיה היא שהייחוד הזה שלך לוקח אותך למקומות שליליים: 'פחד, כשלון וחוסר איזון'.
לא נראה לי שהחלפת השם היא הפתרון לכך.
את צריכה להכיר את עצמך ולהבין את עצמך יותר לעומק.
אני ממליץ לך לפגוש אשת מקצוע בתחום הרגשי: פסיכולוגית, מטפלת באמנות וכד' נראה לי שזה הכיוון הנכון לעשות שינוי אמיתי בחיים שלך.

רצ"ב דברים של הרב אבינר שמסתייג מהחלפת שם:
(מתוך - http://www.havabooks.co.il/shut.asp?cat=16